nl
Selecteer taal
  • English
  • Nederlands
  • Deutsch
  • Français

Schone Ingrediënten

Onze concentraten worden gemaakt door de beste grondstoffen van de hoogste kwaliteit te selecteren. De reguliere schoonmaakmiddelenindustrie is vies: wij willen een nieuwe, deugdzame cultuur creëren, door kennis en expertise van meesterparfumeurs te integreren en ons te houden aan de strengere normen van biologische huidverzorgingsmerken.

Lees meer over onze ingrediënten met behulp van EWG's Skin Deep®-database.

Alkylglucoside

Alkylglucosiden worden zowel in afspoelproducten (douchegels, shampoos en haarkleurmiddelen) als in cosmetica (zonnebrandmiddelen en gezichtsbevochtigers en deodorants) aangetroffen.

Benzalkoniumchloride

Benzalkoniumchloride wordt gebruikt om de groei en reproductie van micro-organismen in eindproducten te voorkomen of te remmen. Het functioneert ook als schuimrubberen cabine en als wasmiddel, zodat het water zich kan vermengen met olie en vuil om zo weggespoeld te worden.

Bronopol

Bronopol (formulering 2-broom-nitropropaan-1,3-diol) wordt gebruikt als een effectieve formulering van een breed scala aan cosmetische en persoonlijke verzorgingsproducten, met name shampoos, lotions, spoelingen en oogmake-up.

Citroenzuur

Citroenzuur wordt gebruikt in allerlei cosmetische producten, waaronder babyproducten, make-up, haar- en huidverzorging, lippenstift, badproducten, zepen, wasmiddelen en haarkleurmiddelen. Het werkt meestal als kalkverwijderaar of weekmaker.

Ethanol

Ethanol werkt als een samentrekkend middel om oppervlakken te helpen reinigen. In lotions werkt het als conserveermiddel en helpt het ervoor te zorgen dat gemengde ingrediënten niet scheiden.

Geëthoxyleerde alcohol

Geëthoxyleerde alcohol wordt gebruikt als oplosmiddel bij de productie van detergentia en oppervlakteactieve stoffen, en als emulgator, verzachtend middel en verdikkingsmiddel in de cosmetische en voedingsindustrie.

Geëthoxyleerde alkylamiden

Geëthoxyleerde alkylamiden zijn organische chemicaliën die worden gebruikt als laagschuimende oppervlakteactieve stoffen bij de vervaardiging van smeerolieadditieven, wasmiddelen en haarproducten.

Isopropyl alcohol

Isopropylalcohol functioneert als een antischuimmiddel, cosmetisch adstringerend middel, oplosmiddel en viscositeitsverlagend middel.

Methylglycinediazijnzuur of trinatriumzout

Deze ingrediënten binden aan metaalionen om ze te deactiveren. Daarbij helpen ze de helderheid te behouden, geurstoffen te beschermen en viezigheid te voorkomen.

Monopropyleenglycol

Monopropyleenglycol is een synthetisch glijmiddel en textuurverbeteraar die veel wordt gebruikt in voedingsmiddelen, dranken, diervoeders en farmaceutische producten. In cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging wordt het gebruikt als een inactief ingrediënt of drager.

Octylglucoside

Octylglucoside is een natuurlijke niet-ionische oppervlakteactieve stof, ideaal voor alle schuim- en reinigingsproducten. Net als Coco-Glucoside wordt Octylglucoside verkregen uit hernieuwbare grondstoffen door een combinatie van plantaardige vetalcoholen (kokos c8-c16).